BIL tapte mot Stål

BIL tapte 2-0 på bortebane i NM-kvalifiseringen

Stålkameratene er dermed klar for neste runde, som presumptivt blir mot Mosjøen på bortebane.

Stormkast

Bils A-lag med trener

Bils A-lag med trener (trykk for større)

Førsteomgang var vanskelig for begge lag, spesielt for bortelaget som hadde de sterke vindkastene rett i fleisen. Det gjorde det vanskelig å spille seg ut bakfra. Likevel skaper BIL kampens første store sjanse da Henning Borgen Gladsø setter ballen like utenfor fra cirka seksten meter.

Stål var imidlertid litt vassere i duellene, og dro naturlig nok fordel av vinden. Stort sett alt av angrep gikk på vår venstreside, og det var også her de skapte sin første sjanse. Et innlegg ble slått til en Stålspiller som fra noe skrått hold ikke greier å overliste BIL-keeper Tommy Horn som blokkerer på flott vis. Helt på tampen av omgangen har Stål sin andre store mulighet da et nytt innlegg fra høyresiden finner et Stålkameratene-bein, men ballen går i tverrligger.

I mellomtiden hadde Andreas Blomstervik Hansten en brukbar sjanse han misbruker innenfor sekstenmeteren. Venstrebacken brukte litt for lang tid med å avslutte, slik at Stål med nød og neppe fikk avverget.

Personlige feil

I andreomgang hadde været roet seg betraktelig, og det bølger litt frem og tilbake. Stålkameratene er litt mer agressive på første- og andreballene, men ingen av lagene skaper noe av betydning.

Ikke før det var spilt sytti minutter kommer den første – og den blir det uttelling på. En sjelden feilpasning av kaptein Tobias Lund Korsgaten – som for øvrig spilte en god kamp – blir snappet opp og ender til slutt i scoring.

Ikke lenge etterpå er Marius Heide Horn uheldig og feller en av hjemmelagets spillere som er på vei bort fra mål, og straffen settes sikkert.

mariushorn

Marius Heide Horn

– Grei kamp

BIL-spiller Marius Heide Horn er sånn passe fornøyd etter dagens kamp

– Vi spiller en grei kamp der vi er litt for upresise på siste tredel, og gjør noen personlige feil som blir avgjørende for utfallet av kampen, forteller stopperen til BILfotball.no.

Stopperkollega Tobias Lund Korsgaten, som også ble valgt som kaptein til denne kampen, mener laget kjempet godt frem til scoringen.

– Jeg synes vi kjempet hardt frem til 1-0-scoringen, men det ble litt tungt å komme tilbake etter det som var et unødvendig baklengsmål, sier han.

BIL-guttene fortsetter å se mot sesongstarten 22. april mot Innstrandens. I mellomtiden skal det spilles noen treningskamper. En bortekamp mot Kolvereid er avtalt, i tillegg planlegger de å spille en dobbelkamp i og omkring Steinkjer-området.

[box type=”info”]Kampfakta

STÅLKAM – BIL 2-0 (0-0)
1-0 71
2-0 74 (str)

BIL 4-2-3-1: Tommy Horn – Jey Kongram Jørgensen (Fredrik Dahle Moe 74), Marius Heide Horn, Tobias Lund Korsgaten (C), Andreas B. Hansten – Isak Helstad Amundsen, Adrian Sandvik (Eskil Svartis 60) – Jørgen Sebaster Rodal (Suhaib Mahdi 74), Joakim Stormo Halsen, Espen Øverås – Henning Borgen Gladsø

Kort: Noen til Stål[/box]