BIL-spillere i aksjon i Norsk Tipping-ligaen

Fire tidligere BIL-spillere har vært i aksjon denne helgen når Regionligaen har hatt serieåpning. Joakim, Isak og Lasse spilte samtlige minutter for sine lag, mens Tiller gamblet hardt etter å ha latt Henning sitte på benken hele kampen.

Tøft for Isak og Lasse

Lørdag startet både Isak Helstad Amundsen og Lasse Hansen Lien for et purungt Bodø/Glimt 2 i bortekampen mot et mye mer rutinert Hønefoss-lag. Laget fra Ringerike spilte for øvrig i Eliteserien så sent som i 2013.

Nyopprykkede Glimt, som spilte i samme divisjon som BIL i fjor, fikk det tøft mot opprykksfavoritten og gikk på et 6-0-tap.

Lasse spilte hele kampen på kanten, mens Isak spilte i en uvanlig stopperposisjon, en posisjon han bare har spilt ved én anledning tidligere i BIL. Isak kom til Glimt fra moderklubben BIL etter vårsesongen i fjor, og gjorde en brukbar figur mot Hønefoss, til tross for at han forårsaket straffesparket som ga hjemmelaget muligheten til å øke til 2-0 like før pause.

Isak og Lasse i aksjon for BIL ved en tidligere anledning. Foto: BAnett.no

Ikke den serieåpningen vi hadde håpet på

– Jeg har spilt samtlige minutter i oppkjøringen, og operert både som midtstopper og indreløper. Når det gjelder kampen mot Hønesfoss var det naturligvis ikke den serieåpningen vi hadde håpet på, men jeg er sikker på det blir bedre resultater fremover, fortalte Isak BILfotball.no etter kampen.

Ble sittende på benken

På lørdag var også Henning Gladsøs Tiller – med Vålerenga-klare Odin Thiago Holm (16) med fra start – i aksjon. Henning satt på benken hele kampen da de tapte hjemme for Nybergsund. Bortelaget avgjorde kampen fem minutter på overtid, etter at bortelaget hadde spilt store deler av andreomgangen med ti mann, etter en utvisning.

At de ikke velger å spille med en av Hennings kaliber ble en dyrkjøpt lærepenge for trenerteamet til trønderne, men forhåpentligvis har de lært til neste gang. Det er likevel tidlig i sesongen, og den relativt ferske Gladsø vil garantert få sjansen til å bevise at han er mer enn god nok for Trønderne i løpet av sesongens gang.

Henning kom til Tiller sent i fjorårssesongen og ble skadd i debuten. I comebacket “jubler” han her for scoring mot Tynset i nest siste kamp.

90 minutter for Joakim i målløs bortekamp

Søndag startet Joakim Stormo Halsen for Træff i bortekampen mot Rommen fra Akershus. Et nokså jevnt oppgjør endte i 0-0, og Joakim spilte hele kampen.

Midtbaneeleganten, som har slitt med skader de siste to årene, ser endelig til å være på vei tilbake i form, og det blir spennende å følge ham resten av sesongen.


Artig å debutere og spille hele kampen

Selv er hovedpersonen bare sånn passe fornøyd med kampen, men legger til at det var gøy å komme gjennom nitti minutter igjen.

– Jeg synes det var en ganske rotete kamp. Vi starter agressivt og hadde mange sjanser, men kampen utviklet seg etter hvert slik at de hadde mye ball og vi i stor grad ble løpende etter, forteller Joakim rett etter kampslutt.

– Helt ok fornøyd med egen innsats, men siden Rommen hadde ballen mye ble det ikke det kampbildet jeg føler passer meg best. Jeg løp iallfall mye og resultatmessig er det helt greit med ett poeng på bortebane. Likevel artig å debutere og spille hele kampen, avslutter Joakim, før han setter seg i flyet på vei hjem til Molde.

Joakim (til venstre) da han ble presentert på Træffs hjemmesider sammen med en annen spiller. Foto: Traeff.no