BIL mistet seieren på overtid

Da kampen gikk mot overtid var BIL på vei mot sin første seier over Sandnessjøen på nesten tjue år.

Fire minutter på overtid reddet imidlertid Sandnessjøen poeng på det mest typiske av typiske Sandnessjøen-mål: Etter en dødballsituasjon.

Halsen-scoring

Joakim Stormo Halsen

Joakim Stormo Halsen ga BIL ledelsen.

Før dette hadde BILs Joakim Stormo Halsen, som virkelig er i scoringshumør om dagen, gjort 1-0 i favør de blåhvite.

Først hadde han to svært gode muligheter. På den ene ble han frispilt av Fredrik Salhus alene med keeper, men avslutningen var ikke av vanlig kvalitet. Like etter var han fryktelig nære på en lobb over en utrustende keeper, men ballen alle så inne gikk i tverligger og ut i spill.

Alle gode ting er tre, for på den tredje sjansen drøye timen ut i oppgjøret, fikk man en aldri så liten gavepakke av Sandnessjøen. Fra få meters hold var Halsen nådeløs. 14 mål (and counting) på 18-åringen så langt.

Den første omgangen var det SIL som var nærmest mål med et skudd som gikk på utsiden av stolpen, og på en sjanse alene med keeper Tommy Horn, men som Horn reddet mesterlig.

BIL hadde noen muligheter de første førtifem de også, men verken Halsen, Oliver Unwin og Fredrik Salhus sine skudd testet SIL-keeperen så alt for mye.

To forskjellige tilnærminger

Sandnessjøen gikk ut i en 4-4-2-formasjon, med ringreven Stian Theting som en av to spisser. Hjemmelagets gameplan gikk på å slå baller opp mot en møtende Theting, som forsøkte å stusse ballen i bakrom.

BIL på sin side var mye mer possession-orienterte, noe som fungerte tidvis, bortsett fra litt lite gjennombruddshissighet i rommene bak SIL-forsvaret, da spesielt i førsteomgangen.

Rakk ikke ferja

Espen ikke fornøyd med sitt lags innsats

Det er ikke akkurat fare for fartsbot når unge Øverås sitter bak rattet.

Noe av BILs manglende gjennombruddshissighet kom av at alle de tre vanlige kantspillerne var utligjengelige. Espen Øverås, som hadde kjørt helt fra Steinkjer, nådde akkurat ikke ferja (!), mens August Einvik Kildal ble hvilt grunnet hans deltakelse på det Nord-Norske landslaget i Barents Summer Games til helga. I tillegg var Suhaib Mehdi Samatar ute grunnet tre gule kort.

Den siste som manglet var midtbanespiller Jørgen Sebaster Rodal, som har vært i svært god form i det siste, men som ble skadd under helgens kamp mot Junkeren.

Scoring og rødt kort på overtid

Med Joakims mål så altså BIL ut til å stikke av med en sjelden seier på Stamnes Arena, men Sandnessjøen berget seg etter en dødballsituasjon Tony Pulis ville fått våte drømmer av; Et langt innkast ble ekspedert i mål av Stian Theting.

I tumultene som oppstod ble Marius Heide Horn vist sitt andre gule for kvelden og måtte gå av banen de siste sekundene.

Debut og re-debut

For BIL re-debuterte Sigurd Herrera. Forsvarsspilleren spilte i BIL sist under 2013-sesongen. I mellomtiden har Sigurd spilt for Storelva fra Troms fylke. Adrian Govasli Horn kom inn til sin a-lagsdebut. BIL har nå faktisk benyttet 29 spillere så langt i årets sesong.

BIL har ikke kamp igjen før 16. september, hjemme mot Fauske Sprint.

[box type=»info»]Kampfakta

Torsdag 31. august

Stamnes Arena

Sandnessjøen – Brønnøysund 1-1 (0-0)

Hesa

0-1 Joakim Stormo Halsen (63)
1-1 Stian Theting, SIL (90+5)

BIL: Tommy Horn – Sigurd Herrera, Marius Heide Horn, Tobias Lund Korsgaten, Steffen Strøm – Fredrik Salhus, Adrian Sandvik, Isak Helstad Amundsen – Oliver Unwin, Joakim Stormo Halsen, Andreas Blomstervik Hansten

Innbyttere: Jey Kongram Jørgensen (Strøm 45), Eskil Mikkelsen Svartis (Salhus 60), Fredrik Eide (Unwin 77), Adrian Govasli Horn (Jørgensen 85), Tom Eskil Storjord, Abdi Mustaf[/box]