Drag trakk det lengste strået

d

Bildet som tydelig viser at annuleringen av BILs mål ikke var riktig (trykk for større bilde)

Det ble tap 3-2 mot laget de slo hele 9-0 hjemme i Brønnøysund for bare to uker siden.

Førsteomgangen var jevn, med sjanser til begge lag.

Kampens første scoring kommer etter 18 minutters spill hvor Steffen Strøm er ekstremt uheldig og setter ballen i eget mål.

Dommertabbe

BIL utlignet bare minuttet etter Drags scoring, men scoringen til Alf Andreas Flovik ble annulert for offise. TV-bildene viste at det ikke var i nærheten, og en uforståelig feil av assistentdommeren, som også var på etterskudd.

Sindre Auståker Johansen har så en god mulighet som smyger seg utenfor, mens Tommy Horn vartet opp med en klasseredning etter en Drag-avslutning fra fem meter.

Ellers er det noen muligheter her og der for både BIL og Drag.

Kampen måtte stoppe i flere minutter etter at hjemmelagets keeper ble skadet og hentet med ambulanse inne på banen. Rapportene etter kampen forteller at det var en kneskade, men at det skulle stå bra til med den ham.

På overtid øker Drag til 2-0 etter en vakker scoring av høyrekant Andreas Olsen, som drar seg innover fra høyrekanten og banker ballen i vinkelen. Olsen var et konstant uromoment for BIL kampen gjennom.

I pausen kommer Fredrik Kristiansen inn for Joar Bakken, i et forsøk på å sette mer fart i BIL-maskineriet.

Sjansene er færre i denne omgangen, den første store står Drag for etter rundt timen spilt, men en kjemperedning av Tommy Horn forhindrer scoring fra atten meter.

Redusering(er) til ingen nytte

Seks minutter senere reduserer endelig BIL. En lang ball slås opp mot Sindre Auståker Johansen som lobber ballen over keeper. Sindre løper så etter ballen og triller den i det tomme målet.

BIL jaget utligning resten av omgangen, men sju minutter før slutt gjør Drag sitt tredje etter at en dårlig klarering gir hjemmelaget muligheten til å rulle fint opp. Innbytter Tom Andre Johnsen avslutter angrepet med å sette ballen forbi en sjanseløs keeper fra kloss hold.

To minutter før slutt reduserer BIL nok en gang, nå ved Fredrik Kristiansen som får den servert av Sindre Auståker Johansen, men det viste seg å være for sent. BIL hadde to farlige visitter på overtid – den ene etter et hjørnespark, mens Drag på sin side sløste med en diger sjanse.

Drag går nå forbi BIL på tabellen. Søndag er det ny kamp for BIL når serieleder Fauske/Sprint gjester de blåhvite.

KAMPFAKTA

DRAG – BIL 3-2 (2-0)

1-0 Selvmål (18)
2-0 Andreas Olsen (45+6)
2-1 Sindre Auståker Johansen (66)
3-1 Tom Andre Johnsen (83)
3-2 Fredrik Kristiansen (88)

BIL (4-3-3): Tommy Horn – Steffen Strøm (Alfon A. Slotvik 55′), Marius Heide Horn, Tobias Lund Korsgaten, Emil Engen Granås – Joar Bakken (Fredrik Kristiansen 45′), Christian Lohne Haugen, Joakim Stormo Halsen (Ruben J. Horn Flatås 78′) – Sindre Auståker Johansen, Andreas Stormo, Alf Andreas Moe Flovik

Ubenyttet: Henning Borgen Gladsø, Dennis Berg Smalsundmo