Edelt metall under Wulfsberg Cup

BIL deltok med mange lag under helgens Wulfsberg Cup i Mo i Rana.

Guttelaget vant to finaler

BILs gutte 16-lag deltok med tjue spillere fordelt  og fire lag, fordelt på to gutteklasser og ett lag i juniorklassen.

I juniorklassen gjorde de en kjempeinnsats mot spillere som på det meste var fem år eldre. Første kamp endte med hele 9-1 over Mo IL, mens Stålkameratene ble beseiret med 4-2. I puljefinalen mot Åga ble Moværingene litt for sterke. En liten trøst får det være at de endte opp med å vinne turneringen. En siste puljekamp ble spilt, men da stilte de med de aller yngste for å konsentrere seg om de andre lagene, siden kampen om topplasseringen i pulja ikke var mulig.

Enkel G15-seier

G15

G15 (trykk for større bilde)

To av BIL-lagene kom seg til finale. Først ut var Gutte 15, som dominerte fullstendig, noe de hadde gjort hele turneringen gjennom.

Dette til tross for at vår landslagsaktuelle keeper, Dennis Berg Smalsundmo, ble skadet tidligere i turneringen. Derfor trådde utespiller Jey Porntep Kongram inn som keeper i de resterende kampene.

Bare skunder av kampen var spilt før Jørgen Sebaster Rodal ga BIL ledelsen. Så gikk det slag i slag, med ny scoring av Rodal, før Stian Kristiansen puttet tre bak motstanderens keeper. Isak Amundsen noterte seg også for scoring, og ti minutter før slutt sto det 7-1 til BIL.

I de påfølgende minuttene slappet tydeligvis BIL av, for Bossmo scoret fire på rappen. Adrian Sandvik sørget for ro i laget, og rett før slutt fastsatte Jørgen Sebaster Rodal sluttresultatet til 9-5.

Dramatikk

G16

G16 (trykk for større bilde)

Det ene av to Gutte 16-lag spilte seg uten de store problemene seg frem til finale mot Bossmo & Ytteren. BIL styrte innledningsvis og tok ledelsen ved Espen Øverås. En litt heldig – men mest dyktig – keeper hos Bossmo slo en tunell rett foran eget mål i et angrep som endte i utligning.

Så får Joakim Stormo Halsen et uforståelig rødt kort av dommeren, som gjorde det vanskelig.

Med en spiller mer gikk Bossmo opp i ledelsen.

Noen minutter før slutt finter Isak Amundsen seg forbi en forsvarsspiller og blir felt alene mot keeper. Bare gult kort til Bossmo-spilleren, men på frisparket er Tobias Lund Korsgaten sikker. 2-2.

BIL burde ha sikret seieren like før slutt, men Stian Kristiansens skuddforsøk gikk dessverre i tverrliggeren.

Straffesparkkonkurranse måtte til for å skille lagene.

Espen Øverås scoret sikkert på sitt første, mens Ivar-Valluvan Busch reddet Bossmos forsøk. Isak Amundsen er like sikker etterpå, før Bossmo såvidt får ballen forbi Busch på sitt andre forsøk.

Siden det var tre straffer til hver av lagene ville BIL vinne med en ny scoring. Frem til krittmerket gikk Jon-Ivar Hallaraune med selvsikre skritt, og banket ballen som en prosjektil bak keeper, og dermed seier til BIL-guttene.

Sølv til J14

J14

J14 (trykk for større bilde)

Jenter 14 scoret tjuetre mål på fire puljespillkamper, noe som ga finaleplass mot – hvem ellers – Bossmo & Ytteren. Siden det bare var ei pulje gikk finaleplassen til lagene på første- og andreplass.

Tidligere i turneringen hadde BIL slått finalemotstanderen med hele 5-2, og finalen begynte svært bra.

Regine Klausmark og kaptein Ragnhild Johnsen ga BIL en 2-0-ledelse.

Dessverre gikk det ikke som planlagt resten av kampen. Bossmo kjempet seg tilbake, og utlignet ledelsen, før de gikk opp til 3-2 like før full tid.

Bronse til J15/16

Jente 16 hadde to lag med på turneringen, og fikk ett av de til sluttspillet. I semifinalen møtte de Bossmo & Ytteren, som ble for sterke. BIL stilte med et lag stort sett besatt av femtenåringer, mens Bossmo-jentene stort sett var to år eldre, noe som selvsagt har mye å si. Bossmo vant for øvrig også finalen over Saltdalskameratene uten de helt store problemene.

Uheldig i gutter 13-klassen

Gutter 13 var også representert med to lag, men gikk ikke videre med noen av lagene. Det ene laget burde nok klart det, men var svært uheldig i puljespillet, og var bare et hårsbredd unna semifinaleplass. Kretsfinalevinner Åga vant turneringen i denne klassen.

Gutter 12-deltakelse

Gutter 12 deltok med ett lag, men i denne klassen ble ikke ført resultater. Rapportene sier iallfall at de gjorde det bra, og bidro med mange mål i turneringen.