BIL damer futsal deltar i nasjonalt sluttspill

10. og 11. mars skal damelaget i futsal opp til Tromsø for å delta i den andre utgaven av kvinnenes nasjonale sluttspill i futsal.

Andre utgave av nasjonalt sluttspill

BIL futsal damer (trykk for større bilde)

BIL futsal damer (trykk for større bilde)

2016/2017-sesongen var første gangen det ble arrangert nasjonalt sluttspill for damene. Mens herrene i flere år har hatt eliteserie, har man ikke kommet like langt på kvinnesiden. De siste par årene har det imidlertid vært en økning i antall lag, og tiden begynner å bli moden for en tilsvarende variant også her.

I mens gjør man altså opp seriemesterskapet i form av flere lokale serier, før vinnerne møtes i Breivikahallen i Tromsø denne helgen for å avgjøre den nasjonale mesteren.

I fjorårets versjon – som ble arrangert i Askøy (Hordaland) –  var det finale etter puljespill, men denne gangen blir det et rent seriespill hvor alle møter alle én gang.

Fem lag er påmeldt. OSI fra Oslo var kvalifisert, men frasa seg plassen, noe som ga Vålerenga damer muligheten til å delta. Etter en lengre betenkningstid avslo også de å være med (se under Koll). Fyllingsdalen var også kvalifisert som vinneren av Hordlandsserien. De takket også nei, og inn kom derfor Alta, som tapte play off-kampen mot Stakkevollan. Les mer om dette under lagspresentasjonen.

Fjorårsfinalisten deltar

Fjorårets versjon ble vunnet av Porsanger IL etter seier over Stakkevollan PSG i finalen. Porsanger har ikke meldt seg på futsalserie i år, mens Stakkevollan igjen er kvalifisert for nasjonalt sluttspill.

– Vi gleder oss

Damelagets trener Roger Haugen.

Roger Haugen

Kvalifisert er naturligvis også BIL. I hard kamp mot Bossmo & Ytteren ble til slutt plassen sikret etter en sterk borteseier mot Ranaværingene i sesongens nest siste kamp.

BIL-trener Roger Haugen forteller at han er spent foran helgens utfordringer

– Vi kjenner lite til de andre lagene, men Utleira og Koll som vant i henholdsvis Trondheim og Oslo holder nok et veldig bra nivå. Stakkevollan har med flere spillere på det nord-norske futsallandslaget, og kommer nok derfor også til å bite godt fra seg.

Haugen er forsiktig med å spå hvilken plassering det er realistisk for jentene å sikte seg inn på.

– Vi gleder oss til å delta. Siden det er vanskelig å ha noen formening om de andre lagene, er det vanskelig å si noe om hva vi kan stelle i stand, men vi reiser oppover for å gjøre vårt aller ytterste. Vi så i kampene mot Bossmo at toppnivået vårt er bra. Det gjelder enkelt og greit å være fullt fokusert gjennom samtlige kamper.

– Det er jo egentlig fotballspillere vi er, men futsal har vært veldig morsomt å kunne holde på med i disse kalde vintermånedene. Jeg tror også vi får mye igjen for det når vi kommer oss ut i normale omgivelser, avslutter Haugen.

Følg damelaget på Facebook og Snapchat!

Vi kommer til å oppdatere med resultater og eventuelle streaminger på BIL fotballs facebook-side.

Følg også damelaget på Snapchat under oppholdet (brukernavn: bilfotball).

BILs motstandere:

[tabs title=”Trykk på et lag for å lese mer”] [tab title=”Alta”]ALTA

Troms og Finnmark hadde opprinnelig bare én plass til sluttspillet, og i play off-kampen mot Stakkevollan ble det tap. Er likevel kvalifisert siden Hordaland-vinner Fyllingsdalen takket nei til å delta. Spilte kun fire kamper i sin serie da bare de, ÁVJU og Kautokeino deltok i den “finnmarske” varianten av dameseriespillet. Vant alle kampene der.[/tab] [tab title=”Utleira”]UTLEIRA

Deltok i den trønderske avdelingen i kvalifiseringen. Etter tolv kamper havnet de fem poeng foran NTNUI (som deltok i nasjonalt sluttspill i fjor), mens NTNUIs andrelag på tredjeplass var et hav av poeng bak. De øvrige lagene var (i rekkefølge) Tiller, Surnadal, Sokna og Strindheim.[/tab] [tab title=”Koll”]KOLL

Vant den seksten kamper lange serien i Oslo tre poeng foran OSI. I denne avdelingen skulle opprinnelig to lag delta i det nasjonale sluttspillet, da det var klart flest lag fra denne regionen. OSI sa fra seg plassen, noe som ga Vålerenga damer sjansen til å delta. Etter en lengre tenkepause valgte også de å takke nei. Øvrige lag i serien var Skeid, Bækkelaget, Sommerfrydløkken, Grei, Oslo Døves og stakkars Veitvet, som tapte alle sine kamper med totalt 145 baklengsmål. Koll deltok for øvrig også i nasjonalt sluttspill i fjor.[/tab] [tab title=”Stakkevollan”]STAKKEVOLLAN

Laget fra Troms kom på andreplass i nasjonalt sluttspill i fjor, hvor de tapte i siste sekund mot Porsanger i finalen. Hadde en rimelig billig vei til årets sluttspill i kamp mot sitt andrelag og Sjarmtrollan. Vant play-off mot Alta fra Finnmark for å kvalifisere seg til nasjonalt sluttspill.[/tab] [/tabs]

[box type=”info”]BILs kampoppsett

Spilles lørdag og søndag, 10. og 11. mars

Lørdag, kl. 12:15 – Koll
Lørdag, kl. 15:15 – Stakkevollan
Søndag, kl. 10:15 – Alta
Søndag, kl. 13:15 – Utleira

Se hele kampoppsettet (ekstern lenke)

BIL-troppen:

  • Emma Christine Haugen
  • Ida Tveråmo
  • Johanne Kristiansen
  • Miriam Laumann
  • Silje Haugen
  • Sille Olufsen
  • Thina Kristiansen
  • Tonje Hartvigsen Nilsen
  • Ulvida Arntzen Slotvik[/box]