Bare nesten for guttelaget

G16 endte på andreplass i NM-kvalifiseringsturneringen i Mo i Rana.

Guttene tok seg helt til finalen, hvor Bodø/Glimt var motstander.

Glimts guttelag består for øvrig av heltidsansatte trenere og håndplukkede spillere fra Bodø og Salten, så det var ingen hvem som helst som sto på motsatt banehalvdel.

G16 får pokalen (trykk for større bilde)

G16 får pokalen (trykk for større bilde)

Bodølaget møtte de også i puljespillet hvor de tapte 4-0, i en kamp BIL kanskje ikke var på sitt beste – og der var Bodø/Glimt veldig gode.

Transportetappe i puljespillet – sløste i semifinalen

Resten av puljespillet gikk imidlertid som en lek. Sandnessjøen ble enkelt slått 5-0, det samme ble Fauske Sprint, men med 3-0.

Semifinalen mot Innstranda var av det mer spennende slaget, og BIL skapte utvilsomt mest, men slet med å få ballen i mål.

Det var derfor veldig fortjent da Stian Kristiansen hamret inn et frispark sekunder før full tid.

Tidlig baklengs

I finalen havnet BIL bakpå etter bare to minutter på noe som i utgangspunktet ikke var en sjanse i det hele tatt. De blåhvite gjør en feil slik at Glimt kunne slå en crosser inn i feltet. Der ruvet landslagsspiller Adrian Skindlo høyest og overlistet en sjanseløs Dennis B. Smalsundmo i BIL-målet.

BIL – som måtte klare seg uten både Adrian Horn og Adrian Sandvik grunnet skade i løpet av turneringen – ristet av seg skuffelsen og kjempet videre.

0-1 holdt seg imidlertid frem til pause.

I andreomgangen yppet BIL seg noen ganger, uten at Glimt hadde for store problemer med å hindre baklengs. Sjansene til de helgule ble færre utover i omgangen, før de fikk den store muligheten de ventet på. Et innlegg blir slått hardt og lavt inn, hvor en umarkert Glimt-spiller enkelt kunne bredside inn 2-0.

Ny spenning i kampen

Fem minutter før slutt reduserer BIL, etter at Lasse Hansen Lien lobbet ballen vakkert over keeper.

På tampen hadde BIL en farlig mulighet etter frispark.

Nærmere kom man ikke, og Bodø/Glimt er dermed kvalifisert for Norgesmesterskapet for guttelag.

Vi er naturligvis litt skuffet over å tape finalen, men helgen sett under ett kan vi være veldig fornøyde med våre prestasjoner. Jeg er stolt av spillerne, og guttene viser at de er det beste laget i Nordland etter Bodø/Glimt, og det er ikke så verst bare det, forteller trener Alexander Ediassen.

J16 (trykk for større bilde)

J16 (trykk for større bilde)

Jentelaget gikk ikke videre

Jentelaget ble – til tross for svært sterke resultater å vise til de siste sesongene, ikke blant de toppseedede lagene, og havnet derfor i pulje med Grand Bodø, en klubb som kjører tilnærmet likt løp på jentesiden som Bodø/Glimt gjør på guttesiden.

Første kamp gikk mot nettopp Grand, en kamp hvor BIL-jentene forsvarer seg godt mot spillere hvor flere har vært innom landslag. Tre minutters magi var den store forskjellen, der Grand scoret tre ganger, ellers i kampen henger de brukbart med.

De resterende kampene vant BIL 1-0 mot Gruben takket være et mål av Ulvida Slotvik.

Den siste kampen spilte de Mosjøen nærmest av banen, men scoringen lot vente på seg. På tampen scoret måltjuven Ulvida Slotvik og fortjent seier til jentene.

Siden bare ett lag gikk videre fra puljespillet på jentesiden ble det med det.

For oss har det vært en fin helg både på det sosiale plan og spill mot god motstand. Samtidig ser jeg at vi har litt å jobbe med, men det skal vi få rettet på til sesongen starter for fullt, sier jentenes trenernestor Roger Haugen.

Alt i alt en flott helg for våre lovende fotballspillere i Brønnøysund Idrettslag!

Trykk for større bilde

Trykk for større bilde