Bare nesten for guttelaget

Mosjøen reiste hjem med alle poengene da BIL startet G16-sesongen onsdag kveld.

Brønnøysund startet sesongen hjemme mot en av seriefavorittene. Det ble en kamp preget av til tider ufyselig vær, noe som bidro til at det ikke ble skapt all verden.

Mosjøen startet best

Bortelaget – i medvind – var det førende laget i førsteomgangen, og tok tidlig en 2-0-ledelse, et av målene på straffespark.

De burde også gått opp til 3-0 etter å ha rundet keeper, men ballen trillet like utenfor.

BIL på sin side slet med å skape sjanser mot et godt og robust vefsn-forsvar. Det meste av spillet hos hjemmelaget foregikk på høyresiden, noe Mosjøens spillere demmet godt opp mot, og rommene ble bare trangere og trangere utover.

BIL det førende laget i andreomgangen

Etter pause var det BIL sin tur til å spille i medvind, i tillegg hadde det blåst opp ekstra.

G16: BIL - MIL

G16: BIL – MIL

Mosjøen fikk tidlig et annulert mål for offside, men derfra og (nesten) ut var det BIL som hadde det meste av spillet på Mosjøens banehalvdel. Ingen av lagene skapte det helt store i åpent spill, men spesielt hjemmelaget hadde noen skumle muligheter på dødballer. August Einvik Kildal var blant annet nære på ved et frispark.

Reduseringsmål

Et kvarter før slutt fikk BIL reduseringsmålet de trengte for å få opp energien og troa på at de kunne få med seg noe fra oppgjøret. Ruben Dahle Saltnes slo et innlegg som gikk rett i mål, godt hjulpet av den kraftige vinden.

Mosjøen ble noe preget, og BIL kjørte på i håp om å utligne.

De kom også svært nære et nytt mål, blant annet på cornere.

Dessverre ble det ikke flere mål i oppgjøret, og Mosjøen – med tidligere BIL-spiller Dennis Berg Smalsundsmo i trenerapparatet – kunne juble for seier.

Ny kamp til helgen

Lørdag spiller G16 en ny hjemmekamp, denne gangen mot Sandnessjøen IL. Kampen går rett etter A-lagets kamp mot Innstrandens.