Årets første hjemmetap

IMG_0482På bortebane har de blåhvite tapt alle sine syv forsøk.

Som kjent mistet BIL poenget de fikk mot Grane på onsdag etter at BIL ble vurdert til å ha brukt en spiller som skulle stått over grunnet karantene.

Hjemme på kunstgressbanen i Brønnøysund har det vært andre boller, og før dagens kamp stod de med tre seiere og én uavgjort.

Sjansefattig førsteomgang

Ute på matta skjedde det ganske lite den første omgangen. BIL var det førende laget i det meste, men greide ikke å skape for mange store sjanser.

Kampens første store sjanse fikk BIL etter drøyt halvtimen spilt, etter en fin stikker gjennom mot Sindre Auståker Johansen. Hulløy-keeper Håkon Andreassen oppfattet situasjonen raskt og var ute og parerte rett foran føttene på BIL-vingen.

Like før pause smeller en Hulløy-spiller overraskende til fra midt på BILs banehalvdel, men heldigvis for BIL og keeper Kenneth Volden stod tverrliggeren i veien.

Etter hvilen ble det mer liv i kampen.

DSC_0046Målrikt etter pause

Fem minutter spilt er Johansen nok en gang gjennom og alene mot bortelagets sisteskanse. Også denne gangen går keeper seirende ut av duellen.

Slike sjanser har ikke BIL råd til å misbruke, for ikke mange minuttene senere er det Hulløy som tar ledelsen ved Erik Sæter, etter svakt forsvarsspill innenfor BILs sekstenmeter.

Og som ikke det var ille nok, kort tid etter dobler Hulløy ledelsen. Denne gang slås et frispark inn fra venstre og en av bortelagets spillere header den i bue over Kenneth Volden, som ikke lyktes med utboksningsforsøket.

BIL våknet omsider ut av dvalen og reduserer umiddelbart ved Andreas Stormo.

BIL legger om til 4-4-2 og setter innpå Atle Øksnes som spiss sammen med Stormo for å skape trykk.

DSC_0045Hjemmelaget etterlater seg da store rom som Hulløy benyttet seg av. En kontring gir 4-2-ledelse til Hulløy og Erik Sæter, som blir tomålscorer.

Det oppstod tumulter etter scoringen mellom Sæter og Marius Heide Horn. Sistnevnte beskylder Sæter for usportslig opptreden etter målet, men hverken dommer Tomas Henriksen eller assistentene så hva som skjedde.

Andreas Stormo rekker å redusere nok en gang, før Hulløy igjen går opp i tommålledelse. Som på 2-0-målet kommer det et frispark fra venstre, og på første stolpe styrer en av bortelagets spillere ballen via tverrliggeren og inn (se video av målet helt nederst i denne saken).

Effektivt bortelag

2-4 stod det på den ikke-eksisterende måltavla, og et svært effektivt Hulløy-lag kunne ta fatt på den lange bilturen hjem i visshet om at tre poeng lå trygt plassert i bagasjerommet.

Etter dagens kamp ligger BIL fortsatt på nest sisteplass.

Det begynner å haste nå.

KAMPFAKTA

BIL – Hulløy 2-4 (0-0)

0-1 Erik Sæter (55′)
0-2 (63′)
1-2 Andreas Stormo (65′)
1-3 Erik Sæter (73′)
2-3 Andreas Stormo (76′)
2-4 (80′)

BIL (4-3-3): Kenneth Volden – Ruben Horn Flatås (Espen Øverås 60), Henning Borgen Gladsø, Marius Heide Horn, Tobias Lund Korsgaten – Fredrik Salhus (Fredrik Nergård Hansen 30), Fredrik Kristiansen (Joar Bakken 90), Joakim Stormo Halsen – Sindre Auståker Johansen, Andreas Stormo, Mathias Gregersen (Atle Øksnes 67)

Ikke benyttet: Simon Maasø, Aleksander W. Pedersen, Kai A. Pedersen

Gult kort: Ruben Horn Flatås, Marius Heide Horn