A-laget spilte uavgjort mot Bindal FK

Aleksander Pedersen i duell med Kay Rune Edvardsen

Aleksander Pedersen i duell med Kay Rune Edvardsen

Årets første treningskamp vitnet om at det gjenstår hardt arbeid før sesongstart.

NB: Trykk på et bilde for å se det i full størrelse!

Det skulle også bare mangle. Det har vært lite treningstimer å få tak i, og de man har karret til seg har vært i en håndballhall på fredagskveldene. I tillegg skal det sies at de blåhvite manglet flere viktige spillere til denne kampen, blant annet Fredrik Kristiansen, som brakk kragebeinet forrige uke.

Bindal derimot har allerede rukket å hatt flere samlinger, deltatt på turneringen og spilt noen treningskamper denne vinteren.

Derfor var det ikke så veldig overraskende at gjestene var det førende laget i førsteomgangen. Kay Rune Edvardsen og 1997-årgangen Marius Lund skapte mye mot et nykomponert BIL-forsvar i starten, og det var fortjent da nevnte Edvardsen lekkert skrudde inn et frispark etter tretten minutter på Sømna Stadion.

Bindal feirer 1-0-scoringen.

Bindal feirer 1-0-scoringen.

Bindal fortsatte å spille seg til målsjanser. Midtveis hadde Bindal en i tverrliggeren på et langskudd, mens Tommy Horn såvidt fikk fistet en ball like utenfor da Marius Lund ble spilt alene gjennom.

Ti minutter før pause børstet midtbanesjef Atle Øksnes bort noe av den verste rusten fra i fjor, og suste oppover langs banen, før han slipper ballen videre til Magnus Hamre på blank mot keeper. Hamre gjorde ingen feil, og chippet elegant over en utrusende keeper.

BIL og Hamre hadde nå fått blod på tann, og tre minutter før hvilen gikk BIL opp i ledelsen. Sindre A. Johansen ble spilt i god posisjon, og så opp mot motsatt hvor Hamre igjen var alene og forlatt. Denne gangen var det bare å bredside ballen i nota.

Magnus Hamre ordner utligningen.

Magnus Hamre ordner utligningen.

I pausen kom Hans Jørgen Fiveltun og Ørjan Valan Haugen inn for henholdsvis Morten Saltnes og Magnus Hamre.

Det skjedde ikke all verden de første ti minuttene av andreomgangen, men Bindal hadde et par halvsjanser som ble et varsku for hva som skulle komme – og bindalingene fikk til slutt utligningen sin; Tommy Horn skulle bare plukke ned et enkelt skuddforsøk, men ballen glapp ut av hendene og på sølvfat til Marius Lund, som takket og bukket.

Etter hvert som minuttene tikket, ble tempoet lavere ute på det harde og delvis glatte kunstgressunderlaget i Vik. Sigurd Herrera misbrukte en brukbar sjanse halvveis, mens Tommy Horn vartet opp med en reaksjonsredning etter et Bindal-frispark fra skummelt hold.

Innbytter Joar Bakken med ei pasning.

Spillende oppmann Joar Bakken med ei pasning.

En stor sjanse til begge lag rakk vi før kampen var over. Først hadde Bindal en kjempemulighet som oppstod etter et øyeblikks tornerosesøvn i den bakre fireren, men skuddet som de svarkledde etter hvert foretok seg gikk via hofta til Horn og utenfor.

Den andre kom etter innlegg fra kantspiller Joar Bakken – som hadde kommet inn for Aleksander W. Pedersen – ble headet mot mål av Morten Saltnes. Bindals sisteskanse vartet imidlertid med en flott enhåndsredning.

På overtid hadde Magnus Hamre en liten mulighet til å bli tremålsscorer, men skuddforsøket fra fem meter- også dette etter innlegg – gikk over og utenfor.

Bindals keeper med en flott redning etter Morten Saltnes sin heading.

Bindals keeper med en flott redning etter Morten Saltnes sin heading.

BIL-trener Bertil Einvik var sånn passe fornøyd etter kampen. – Vi har stort sett bare trent i en håndballhall i vinter, men nå som hallen er åpnet blir det en helt ny treningshverdag for oss, sier Einvik.

Atle Øksnes, som er det andre medlemmet i trenerdueoen påpekte at det fortsatt bare var første kamp, og at det manglet flere spillere som vanligvis ville gått rett inn på laget.

Bindal FKs sportslige leder Tor Helge Kveinå var godt fornøyd med eget lags innsats etter kampen. – Vi spilte bra, men jeg synes vi slapp inn for enkle mål idag, sa Kveinå.

Neste treningskamp er etter alt å dømme 31. mars mot Rørvik. Det er også avtalt et returoppgjør mot Bindal, men denne kampen går av stabelen nøyaktig én uke før serien sparkes igang. Baneforholdene på Torghatten Arena vil legge føringer på om det blir flere.

[toggle title_open=”Faktaboks” title_closed=”Faktaboks” hide=”no” border=”yes” style=”default” excerpt_length=”0″ read_more_text=”Les mer” read_less_text=”Les mindre” include_excerpt_html=”no”]Treningskamp
Sømna Stadion
Lørdag 23. mars, kl. 14:50

BIL – BINDAL FK 2-2 (2-1)

BIL (4-2-3-1): Tommy A. Horn – Morten Saltnes, Henning Hansen, Ruben Bjørnli, Simon Maasø – Atle Øksnes, Alfon Slotvik – Magnus Hamre, Aleksander W. Pedersen, Sigurd Herrera Elvebakk – Sindre A. Johansen

Også benyttet: Hans Jørgen Fiveltun, Ørjan V. Haugen, Joar Bakken

0-1 Kay Rune Edvardsen 13′
1-1 Magnus Hamre 35′
2-1 Magnus Hamre 42′
2-2 Marius Lund 56′

Ingen kort.

Dommer: Ole Harry Hansen, Tjalg
[/toggle]

Bildegalleri
Trykk på et bilde for å få opp fullskjerm slideshow! Bla med piltastene.